Реколекції для МХС “Світло вервиці”

“Час реколекцій – це час для нашої душі, час роздумів над собою…”
З 2 по 3 березня для молодіжної спільноти “Світло вервиці” с. Перерісль УГКЦ Різдва Івана Хрестителя проводились духовні реколекції. Місцем проведення став реколекційний дім Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, що в Надвірній. Боже благословення на вдале проведення реколекцій учасникам уділив  духовний наставник о. Василь Панівник. Ця подія об’єднала молодь з однією метою – духовного відновлення та прослави Бога. Науки проводив о. Пантелеймон Саламаха ЧСВВ, як тепер ми можемо сказати – незвичайний священик. Він виголошував змістовні та корисні науки, які містили дотепні жарти, котрі молодь згадує й досі.
Загалом присутні мали нагоду почути три науки, на яких отець говорив натхненно, підкріплюючи усе прикладами, з якими ми часто зіштовхуємось в повсякденному житті. Крім того священик відкривав секрети читання Слова Божого, як найкращого способу спілкування з Ним, адже читаючи Святе Писання, ми отримуємо відповіді на те, що так турбує. Саме тому о. Пантелеймон закликав молодь бути уважними під час читання до кожної деталі й слова.
Наступним етапом були розважання над прочитаним та намагання зрозуміти, що в цей конкретний момент Господь хотів сказати кожному особисто. Після цього новий крок – молитва, як відповідь Христові. І останнє – це дія, яка змушує задуматись над тим, що я зміню в своєму житті після відкритого? Яку формацію проходжу я?  Все це і багато іншого учасники мали можливість попрактикувати в біблійному колі, де прочитавши уривок Святого Писання, ділилися думками та власними відкриттями. Також говорили про три духовні стадії людини: від доброго до злого. Намагалися проаналізувати, де зараз ми і що потрібно робити, щоб рухатись вперед. Говорили про серйозні речі, але в невимушеній атмосфері тепла та любові.
З самого початку с. Миколая Турянська, настоятелька Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, яка на даний час катехизує спільноту, зауважила, що кожному потрібно вчитись відкривати для себе Слово Боже і жити ним!
Натхненні зустріччю та Словом Божим молодь зовсім не хотіла роз’їжджатися. Весь цей час їх оточувала дружня атмосфера та домашній затишок, які створювали Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії. За постійну опіку учасники реколекцій складають монахиням щирі слова вдячності. Ці реколекції назавжди залишаться у їхньому серці і, можливо, для когось стануть початком до нового життя.
Також особливу подяку учасники висловлюють своєму духовному наставнику о. Василю Панівнику, за його завзятість, яка запалює та надихає до нових звершень і праці. “Парох є подарунком від Бога”,- каже молодь, тому бажають йому більше сил та терпіння у їхньому вихованні. Завдяки своєму  люблячому батьку ці молоді люди вчаться бути Божими дітьми і жити за Його законами.
Джерело: прес-служба єпархії



Powered by WPeMatico

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com