На парафії с.Перерісль провели триденні реколекції

16-18 березня на парафії Різдва Івана Хрестителя с.Перерісль Надвірнянського деканату з благословенням пароха о.Василя Панівника відбулися великопосні реколекції.
 
Духовні науки проводив о.Назарій Бедрій з Тернопільщини. На початку парафіяни помолились Божествену Літургію, після чого урочисто зустріли чудотворну ікону Пресвятої Богородиці “Всецариці”. Відтак кожен мав можливість приступити до ікони.
 
Далі відбулась Хресна дорога, яку провели учні 7-го класу місцевої школи. Розважаючи над страстями Христовими віряни, у щирій покуті за власні гріхи, підносили свої серця до Бога.
 
Опісля о.Назарій виголосив науку з метою пояснити важливість Божого слова в нашому повсякденному житті та закликав всіх бути живими учасниками Святої Літургії. Отець намагався достукатись до кожного серця і відкрити Його для Бога. Ввечері реколектант провів зустріч із молодіжною спільнотою “Світло вервиці”, де всі учасники мали нагоду поспілкуватись, послухати духовні науки та отримати для себе добрі поради. Ця зустріч виявилась настільки теплою і душевною, що ніхто з присутніх не хотів розходитись.
 
Божественна Літургія стала окрасою другого дня. Возносячи щирі молитви до Бога за усіх померлих, о. Назарій у своїй науці наголосив на важливості молитви за них, адже молитва і є та розмова з нашим Творцем. Ближче вечора учасники молодіжної спільноти з благословенням пароха о. Василя Панівника провели “Хресну Дорогу Ненародженої Дитини”, крокуючи вулицями села зі свічками. Стація за стацією спонукала всіх людей задуматись та розпізнати страждального Христа в кожній небажаній дитині. Глибокий зміст розважань, кожної стації зворушив присутніх до глибини душі, незважаючи на пекучий холод та вибагливі примхи погоди.
 
На завершення о. Назарій Бедрій виголосив науку, наголошуючи на тому, яка моя мета в житті, чи я живу за Божими законами. Вірні мали змогу роздумати над актуальними проблемами сьогодення: помилками батьків у вихованні дітей, байдужості і різного роду залежності. Свої повчання отець вдало підкріплював життєвими прикладами, наголошуючи на тому, що Господь турботливий батько, який тримає кожного з нас у своїх долонях і щедро обсипає своїми дарами. Саме тому ми повинні бути стійкими у вірі, щоб краще Його пізнати.
 
В недільний день, як і в попередній, Божественна Літургія зібрала велику кількість людей, що є свідченням доброї землі, на якій пропосло добре зерно. Реколектант виголосив завершальну науку, в часі якої застановив вірних нести свій життєвий хрест спільно з Ісусом, адже тільки тод він облегшить нас.
 
На завершення такого чудового благодатного часу, парох храму декан о.Василь Панівник подякував о. Назарію Бедрію за чудові науки, розважання, практичні настанови, котрими ділився з вірними і побажав, щоб Господь завжди кріпив його у здоров’ї та духовних силах для проголошення доброї новини. Також парох висловив слова вдячності о. Денису Сабецькому, який брав активну участь у відновленні духовного зросту парафіян.
 
Упродовж всього часу віряни мали можливість відкрити свої серця для Бога через Тайну Сповіді. З вірою прикладаючись до чудотворної ікони Пресвятої Богородиці “Всецариці”, кожен отримав помазання елеєм на оздоровлення душі і тіла.
 
Від імені усіх парафіян висловлюємо щиру подяку пароху о.Василю Панівнику за впровадження таких чудових реколекцій, які вчать бути добрими християнами. Дякуємо і низький уклін Вам отче, за жертовну і самовіддану працю в ім’я Господнє, за піднесення нашого молитовного духу, молимось за Вас до Всевишнього і просимо нехай Господь зсилає Вам своє благословення. Від щирого серця вдячні й о.Назарію Бедрію за духовні науки й час, адже за ці три дні перебування на парафії, отець зачепив найактуальніші проблеми сьогодення, поділився з вірними духовними порадами та зміг доторкнутись своїм словом до сердець присутніх. Крім того, священик навчив шукати Христа у буденних подіях свого життя, таким чином поглиблюючи свою віру та знання. Також парафіяни висловлюють подяку о. Денису Сабецькому – нехай наш Небесний Батько кріпить Вас на здоров’ї, обдаровує Своїми Дарами та зсилає своє благословення.
 
Автор: Іванна Штурмак для прес-служби єпархії

Powered by WPeMatico

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com